torek, 8. junij 2010

Potepanja v maju in juniju

No, tudi mi smo mogli iti pogledati dinozavre v Aroboretum. Bil je prelep dan in mislim, da nas je velika večina izkoristila ta dan, saj je bilo prej skoz deževno. Bila je gužva, najbolj pa seveda pri dinozavrih. Moj pikec kar ni vedel katerega naj gre najprej pogledati - je bil čist navdušen, je letal od enega do drugega :-)))








S sodelavkami pa smo šle na izlet Benetke z otoki (22.05.2010). Smo se bale, da bo dež, pa smo se uštele. Bil je prav fejst vroč in sončen dan. Mene je tako po obrazu opeklo, da me je še dva dni srbelo :-))) Ampak smo se imele prav fino. Z avtobusom smo se pripeljali do vkrcališča Punto Sabbioni. Potem smo se z ladjico zapeljali na otok Burano, kjer je prav lep pogled na poslikane ribiške in obrtniške delavnice in pa seveda na postrani zvonik. Smo mislile, da narobe vidimo, ampak je dejansko postrani, ker se je začelo posedti. Po ogledu otočka Burano smo se vkrcali v ladjico in se zapeljali na otok Murano, kjer smo si ogledali oblikovanje muranskega stekla in njihovo trgovino. Sem si hotela kupiti kakšen spominek, ampak so cene res navite. Ponovno smo se vkrcali na ladjico in se mimo otoka San Michaele odpeljali do Benetek, kjer smo se izkrcali na trgu Sv. Marka. malo smo si pogledali naokoli in seveda veliko fotografirali :-))) A je bila kmalu ura, ko smo se morali vkrcati na ladjico in odpeljati do avtobuasa in proti domu.







Prav tako smo šle na izlet Safari park Natura Viva in Verona (05.06.2010). Tudi tokrat smo imele srečo z vremenom, ampak tokrat sm se jst namazala z kremico in me ni nič opeklo :-))) Tokrat smo šli najprej v Park Natura Viva, ki je sestavljen iz treh delov: klasičnega živalskega vrta, sveta dinozavrov in safari parka. Najprej smo se seveda z avrobusom odpeljali čez safari park, kjer smo lahko videli živalice, ki pa niso v ograjah oz. kletkah in se prosto sprehajajo (vsaj nekatere). Ravno takrat so jih hranili tako, da jih je bilo prav zabavno opazovati. Ko smo si ga ogledali, smo šli v klasični živalski vrt in v svet dinozavrov, ki smo ga najbolj iskale, da poslikamo dinozavre za naše otroke :-)))) Drugače pa moram reči, da so mi dinozavri iz Arboretuma bolj všeč, se mi zdi, da so lepše narejeni. Potem pa smo se sprehodile še po klasičnem živalskem vrtu, kjer smo si ogledale kar nekaj živalic, ki jih v našem nimajo. Po končanem ogledu smo se z avtobusom odpeljali do Verone, kjer smo si ogledali mesto. Ko smo imele prosto smo izkoristile čas in si kupile nekaj spominkov in šle smo pogledati Julijin grob, ki smo ga kar iskale, potem smo bile pa že malo pozne in smo mogle skoraj tečt nazaj do avtobusa :-))))) Ampak to paše zraven :-))) Tudi ta izlet mi je bil všeč, ampak za letos bo dosti :-)))))














4 komentarji:

  1. Prav fouš sem ti:) Lepe izlete ste si organizirali!

    OdgovoriIzbriši
  2. Pridno si se potepala. :) Jaz sem pa mislila, da bojo tiste dinozavre v Volčjem potoku iz rožic naredili. :)) Bi bilo še bolj zanimivo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ni čudno, da te pogrešamo pri ustvarjanju, ko se pa samo potepaš :)))
    Burano je tudi meni lep. Ostalo pa še čaka.. bo treba kopirat kak izlet :)

    OdgovoriIzbriši
  4. :))) to je bilo enih dinozavrov prejšnji mesec :)))

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj obisk :-)

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.