nedelja, 27. julij 2014

Mini dopust v Kranjski Gori


V začetku dopusta sem bila s pikcem in kolegico ter njeno hčerko v Kranjski Gori. 

Moj je ostal doma in vam povem, da mu je bilo prav luštno – noben mu ni težil – hahaha. Je bil pa vesel, ko sva prišla domov, ker je rekel, da bo sedaj spet normalo jedel – hahaha.

------------ 

Prvi dan smo se sprehodili po Kranjski Gori. Šli smo na kavo in sladoled – moram povedati, da tako neprijaznega natakarja pa še nisem videla. Najprej je komaj pozdravil, ko smo prišli, potem smo se usedli in naročili in je bil res zelo nataknjen, pol je pa še tamalima dvema televizijo ugasnil, ko sta glih gledala en dokumentarec. Ko smo odšli je pa tudi komaj odzdravil. No, tam me ne vidi več :-(

Tale je bil pikcu ful všeč in smo ga hecali, da je to on, pol se je pa ful jezil :-)


Potem smo se odpravili naprej mimo Studenca "Baba šči" (to ime je bilo tamalima dvema najbolj všeč - hihihihi. Sta se ful smejala. Pa še sedaj, ko je že nekaj časa od tega, se smejemo ob omembi tega imena :-) )


in smo prispeli do umetnega jezera Jasna. Tam je pa tako lepo in mirno. Za nekaj časa se je celo sonček pokazal in smo se malo usedli in uživali v lepotah jezera


in hranili račke :-)


Ko je začelo bolj deževati smo se odpeljali do Hotela Špik v Gozdu Martuljku, kjer je kmalu nehal padati dež – aprilsko vreme, a ne? Tam smo videli konje, ki so se pasli v ogradi :-) So bili tak fini, da so se pustili pobožati. Malo smo se še sprehodili naokrog in videli čudovite hiške. Ko smo prišli nazaj do hotela sta se tamala dva še malo igrala na otroških igralih, potem smo se pa počasi odpravili proti našemu apartmaju.
Drugi dan smo šli do Planice, kjer so imeli skakalci trening – so bili pa Italijani, Švicarji in Avstrijci. Med njimi je bilo kar nekaj punc. Pa kar nekaj mlajših skakalcev je bilo in to mlajših od mojega pikca. Jih je bilo prav zanimivo gledati. Jst vem, da ne bi šla tja skakat, še po stopnicah sem komaj šla – pač ne maram višine :-(

Na poti nazaj smo se ustavili v naravnem rezervatu Zelenci, kjer sm jst tako grdo padla, ker je bilo vse razmočeno tak, da smo se morali potem hitro vrniti v apartma, da sem se jst preoblekla, ker sem seveda padla v lužo – hahaha.


Ko sem se preoblekla smo se odpravili še na Vršič, ampak, da ne bo pomote smo šli z avtom – hihihi. So bili pa ekstremi, ki so šli v takem dežju peš gor ali pa celo s kolesom – jst ne bi šla :-)

Najprej smo se ustavili in pogledali Rusko kapelicopotem pa smo pot nadaljevali proti Vršiču, kjer je bil še sneg :-) Je bilo kar mrzlo tam gori in še pihalo je. Smo kar hitro šli nazaj v avto in v apartma pod topel tuš, da smo se pogreli :-)Tretji dan je bil dan odhoda domov. Smo imeli plan, da gremo še malo naokrog, a je tako lilo, da smo se kar odpravili proti domu. Vseeno pa smo se ustavili pri Slapu Peričnik, kjer je bilo tako mirno in lepo, ker ni bilo nikjer nobenega :-) Kok je šele lepo, ko je lepo vreme in bolj toplo, ker nas je pošteno zeblo :-)
No, toliko o našem kratkem popotovanju :-) Bomo pa definitivno še šli in upajmo, da bo takrat kaj lepše vreme :-)

Lep in ustvarjalen teden vam želim :-)

4 komentarji:

  1. Kako lepa je naša deželica! Vidim, da ste se kljub slabemu vremenu odlično zabavali :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi Kranjska Gora je lahko krasen dopost, a-ne?...v te kraje zelo rada zahajam.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kratko in sladko. V tem kratkem casu ste videli veliko zanimivega in tudi dogodilo se vam je marsikaj :) Ampak tisti sneg, brrrr. Glede natakarjev pa se tole. Sem bila pred kratkim v Bohinju in ne samo ena natakarica, ampak kar vse po vrsti so bile neprijazne. Ko si narocil, ti je odgovorila s takim tonom ces: kaj res moras zdaj tukaj kavo pit! Prav sokirane smo bile s prijateljicami, ker enostavno nisem vec tega navajena. Ampak ocitno imajo ti turisticni kraji se vedno toliko turistov, da si to lahko pirvoscijo. Verjamem, da so morda ze nasiceni nas turistov, ampak hkrati od tega zivijo. Tako da ne razumem... pa nisem ena tistih, ki kompliciram.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj obisk :-)