Včeraj sem za mojega dragega naredila čokoladno torto, ki pa ni glih običajna torta in tudi izgleda ne lepo, a je pa zelooo okusna. Sploh pa, če ji dodaš še malo smetane in čokoladnih mrvic.
Tukaj sem pa napisala še recept, če jo bo katera hotela narediti :-)
Testo:
10 jajc
10 žlic sladkorja
10 žlic moke
3/4 pecilnega praška
Ločiš beljake in rumenjake. Beljake stepeš v sneg. Rumenjakom dodaš sladkor, sneg iz beljakov, moko in pecilni prašek ter vse premešaš. Pečeš cca 30 minut na 180 stopinjah (jst na več, je odvisno od pečice).
Kakavova masa
1 l mleka
10 dag kakava
15 žlic sladkorja
25 dag masla
2 vrstici temne čokolade
20 dag mletih orehov
Zmešaš kakav in sladkor ter dodaš malo mleka, da je masa tekoča. Ostalo mleko naliješ v posodo. Ko zavre mu dodaš maslo, maso in tablici temne čokolade ter kuhaš 10 minut. Na koncu dodaš še zmlete orehe.
Ohlajen biskvit nalomiš na koščke v posodo in mu primešaš kakavovo maso. Pustiš zunaj, da se ohladi in da se biskvit napije kakavove mase. Vse skupaj nato preložiš v model za torto ter pustiš kakšen dan ali še raje dva v hladilniku. Po želji lahko dodaš sladko metano in okrasiš z naribanimi koščki čokolade.
Pa dober tek!
Testo:
10 jajc
10 žlic sladkorja
10 žlic moke
3/4 pecilnega praška
Ločiš beljake in rumenjake. Beljake stepeš v sneg. Rumenjakom dodaš sladkor, sneg iz beljakov, moko in pecilni prašek ter vse premešaš. Pečeš cca 30 minut na 180 stopinjah (jst na več, je odvisno od pečice).
Kakavova masa
1 l mleka
10 dag kakava
15 žlic sladkorja
25 dag masla
2 vrstici temne čokolade
20 dag mletih orehov
Zmešaš kakav in sladkor ter dodaš malo mleka, da je masa tekoča. Ostalo mleko naliješ v posodo. Ko zavre mu dodaš maslo, maso in tablici temne čokolade ter kuhaš 10 minut. Na koncu dodaš še zmlete orehe.
Ohlajen biskvit nalomiš na koščke v posodo in mu primešaš kakavovo maso. Pustiš zunaj, da se ohladi in da se biskvit napije kakavove mase. Vse skupaj nato preložiš v model za torto ter pustiš kakšen dan ali še raje dva v hladilniku. Po želji lahko dodaš sladko metano in okrasiš z naribanimi koščki čokolade.
Pa dober tek!
Mmmmmmmm, sliši se SLASTNO! Bi bila pa tole dobra varianta za torto v skledi, pa je tudi videz rešen (Barbie in podobne verzije). Moj rojstni dan je čez dva meseca, upam, da se bom spomnila na tole :)
OdgovoriIzbriši